New Layout New Hope

Sunday, December 26, 2010

Give me strength to survive.

First of all, mmg aku dh lame x update. biar lah. xde mase utk update n aku xde mood nk update blog gara2 situasi aku skrng ini.

tension ngn kerenah 'rakan'*not related from the previous post.*. Aku mmg pilih kwn. n that's me. nothing can change me that's for sure.
Aku mmg berharap sgt dpt kwn yg sentiase ade when im in a bad or good situation. ade org ckp aku x phm what's true friendship is. but the thing is, mereka sendiri juga tidak tahu akan maksud itu.

Aku tlh melakukan kesilapan. Kesilapan kecil yg dianggap besar bg pihak sebaliknya. Aku hanya meluahkan. no intention to hurt your feelings. tp gara2 kwn aku yg tidak tahu menutup mulutnya, aku menjadi mangsa. Aku cube berbaik sewaktu aku klas same ngn die that night.
Tetapi, die menghina aku due to my mistake that i'd done. i apologized, tp die buang aku from fb.
why do i have to take this burden?

die kate aku byk mintak tlg dr die. itu mmg btol. tp die x sedar yg aku juga byk menolong die waktu die ssh, aku x pernah mengatakan tidak pabila die memintak tlg. bukan mengungkit. cume aku mahu die sedar yg aku juga pernah berjasa.
Aku amat berharap agar beliau sedar supaya kami bole berkwn semula seperti biase.

Wednesday, December 1, 2010

X payah nk radikal sgt ah.

die x gune, ske bls dendam, ske control, ske ugut, ske buat babi bila saat genting, ske menyusahkan org, x kenang budi, nampak diri die betol dan org lain slh.

Ni tahap gila dewa radikal ni, sumpah aku x pernah jumpe org cmni. dlu time skolah aku ade batch 160 lebih tp xde sorang pon perangai cm die. If i know this thing will happen from the beginning, mmg aku xkan kwn lah ngn die. buat rosak hidup aku jek.

Permulaan semester 2 ku amat menyedihkan. kwn yg disangka kwn tinggalkn aku tanpa sebarang notifikasi. Aku tiba di Muadzam dlm kol 1.30 tgh hari. dgn penat nye drive 3 long hours non stop. Aku ingin check in apartment. one apartment consist of 4 people. tp aku melihat name rakanku ini berada di rumah lain bersama 3 lg people. so dh full lah kan. Klu gtau awl2 bole je aku serumah ngn org lain klu dh xnk rumah ngn aku. ni tak, apartment sume dh penuh, seb baik satu je rumah yg available dan yg aku knal org rumah tu. tu pon tinggal satu kosong.

Aku sedar aku ni seorang yg tidak berpengaruh dan kwn2 pon sket. tp xpyh lah nk buat aku cmtu. bole kol or sms je pon ckp. b4 that dah la tipu aku balik ari selasa. tgk2 balik awl. ni mmg saje lah nk kenakan aku. back-stabbing. aku x pernah kot buat org cmtuh. aku pon x phm knape lah die bengang sgt dgn aku. aku rase die lg  byk buat mslh ngn aku. aku sabar.aku diam. aku x mengeluh. tp yg die ni mmmg manusia tahap babi lah nk buat org cmni. rupe2 nye kat universiti ni lg ssh nk cari kwn yg btol2 bagus dan reti jage hati kwn compare to high school.

Aku bengang btol lah. klu x puas ati, bole je nk sparring. settle mslh. klu x leh sgt nk settle pkai mulut. ni nk main2 lwn status facebook pulak. cm bdo. sume org mmg x perfect lah. aku mmg nk cermin diri aku ni. aku cube btolkan diri aku. tp ko?mmg x pernah ade effort nk berubah. atleast aku mintak maaf dlu. atleast aku x pernah bls dendam klu nk kate diri aku ni x btol sgt. bukan aku nk nasihat tp aku cume nk berdamai. tp ko mmg nk menang kan?xpe, amik lah. aku x kesah pon. aku x pernah harap kwn cm ko utk tlg aku satu hari nnti. akhir skali, aku mintak maaf byk2. adios kwn yg dianggap kwn lah.

Thursday, November 25, 2010

Secretion of Feelings

Easy come, easy go, that's just how you live, oh, take, take, take it all, but you never give. Should've known you was trouble from the first kiss, had your eyes wide open. Why were they open?

Gave you all I had and you tossed it in the trash, you tossed it in the trash, you did. To give me all your love is all I ever asked, 'cause what you don't understand is

I'd catch a grenade for ya.Throw my hand on a blade for ya. I'd jump in front of a train for ya. You know I'd do anything for ya. Oh, oh, I would go through all of this pain, take a bullet straight through my brain!Yes, I would die for ya, baby but you won't do the same.

Black, black, black and blue, beat me 'til I'm numb, tell the devil I said "hey" when you get back to where you're from. Mad woman, bad woman, that's just what you are, yeah, you'll smile in my face then rip the brakes out my car.

If my body was on fire, oh, you'd watch me burn down in flames. You said you loved me, you're a liar, cause you never, ever, EVER did, baby!

No, you won't do the same. You wouldn't do the same

Wednesday, November 17, 2010

Terengganu la pulak

Journey starts on Saturday morning. Ku bangun dr tdo menyiapkan diri utk bertolak ke Terengganu utk berjumpa rakanku di sana. Ku singgah sebentar di Tampin utk mengambil rakanku, zaim kerna beliau ingin ikut bersama.

Setibanya di Terengganu sesudah senja, Ganu*nama org* membawa kitorang ke tmpat makan yg famous(kot) di Marang*rumah lame beliau*. Beliau telah berjanji utk belanja kitorang berdua di tmpat tersebut.
so, ape lg, org nk belanja kite kenelah terima.haha. beliau menawarkan sejumlah RM50(limit blanje). Kami pun order makanan tanpa mengenal erti mencukupi.HAHA. Kami tidak akan meninggalkan baki utk wang yg berjumlah RM50 tersebut,aha. Inilah padahnye jika belanja kami berdua. Ku terslh pilih ikan merah utk hidangan kami. sepatutnye ikan siakap ke, or ikan jenahak ke?baru sdap  buat bakar. Selain tu, kami order sotong n udang goreng tepung utk 2 hidangan.aha.pastu tomyam utk 3 org makan, kerang bakar utk 2 org makan dan 2 kali nasi tambah.aha.mmg kenyang dan x bole nk bgn after that.


Kerang ni aku mkn sorang.aha

Setelah kenyang, kami pun berangkat utk bersiar2 di sekitar Marang dan Kuala Terengganu (Jarak Marang dan KT adalah 15KM ja). Antara tmpat yg kami lawat ialah Dataran Syahbandar, Astaka, KFC(?) dan lain2 lg. Pada mlm tersebut, kami tdo di dlm kereta berdekatan dgn pantai batu burok.

Pada Keesokan harinya, kami menyiapkan diri di masjid termasuk mandi.aha.mcm merempat la pulak. Kami breakfast di Kedai Pak Man yg terkenal dgn keenakan roti canai nya yg terletak di Marang. Kemudian Ganu terpaksa pergi menolong family beliau utk berpindah rumah. So, tinggal aku n zaim. Firstly, kami pergi melawat Arfa Batik utk melihat kesenian batik org Melayu(aha). Kemudian kami pergi ke Muzium Negeri kerna ada pertunjukan haiwan berbisa. Entry tiket RM5.


Ada mcm2 ular berbisa, ade King Cobra, ular sawa, ular orok2. Kemudian kami pergi melawat masjid kristal. xde ape la sgt masjid ni. dlu tgk cm gempak. tp xde la gempak mne.aha. kami pergi sane utk solat dan tdo jek.HAHA.



Perkara pelik sewaktu di masjid kristal, kepayahan utk mencari pintu masuk utk jemaah lelaki.geram aku. pusing2 satu masjid x bole masuk.
Kemudian kami melawat bazaar warisan sebelum pergi ke pasar payang(berhadapan je) utk membeli keropok lekor dan keropok lain.aha. Di situ, aku dan zaim teruja dgn satu kedai yg menjual brg2 pelik seperti kayu benar, kayu salah, cicak mati, cincin, berlian pon ade. Setiap benda yg dijual itu ade khasiat nye or kelebihannye. tp aku rase itu adalah khurafat. So aku n zaim ignore yg ape yg dipromote oleh penjual tersebut.

THen, setelah penat berjalan, aku n zaim cube utk mencari rumah urut utk menghilangkan keletihan kami.HAHA. jgn slh sangka lak. ni mmg btol tmpat urut k. Aku byr RM40 utk sejam(urut satu badan). Agak mahal la. tp x berape sedap die urut.aha.

After urut2, kami lepak umah baru GAnu di KT bersama family beliau. makan sama2. Esok pg kami bertolak pulang.

ku tiba di rumah pada pukul 12 tgh hari. dr rumah zaim. tdo di rumah beliau sekejap kerna hari sudah gelap dan amat berbahaya jika ingin meneruskan jln terus ke shah alam.

Thursday, November 11, 2010

Boredom

Now i have a headache of not going out from my house like 5 days straight starting from the day im back from Muadzam.
Just testing my limit by doing that. I watch movies all the time because i have a 320gigs external hard disk(BUFFALO) with me.HAHA.
to me, 320gigs is a lot, but some other people like to say, "weyh, asl doe beli 320 je?asl x beli 1 tera trus?" or in somewhat rude way,"weyh bodo gila beli 320?ko x rase buang duit ko ke?alang2 lebih baik beli yg besar terus".
Then, i just replied to them, with 320 gigs, i have enough space to store my movies, dramas, music all kind of shits in it. Now i think i have store it all and i still have 130 gig remaining space. HOH.

So, nk bwat ape besar2?klu rosak?like my friend izzah, who is in the category of  "things breaker" people.HAHA. no offense izzah.hehe.i classified myself in that category too. so better prepare now before something bad happen. Not (too) regretful when mine is broken because i dont spend/store either a lot of money or movies on that thing.
So, did you see the moral values here?if dont, you're blind.HAHA

Saturday, November 6, 2010

Izzah Tagged, xde org lain lagi.


yeay2, sye kene tagged.

5 pasal saya bile saya ade masa lapang.

1. Mestilah On9, check facebook, blogging, chatting, search mende yg x berfaedah n lain2 lg

2. Baring2, tgk hp ade msg ke x. or msg kaco org bile bosan.haha

3. Lepak umah kawan. borak2 psl mende x berfaedah.

4. Buat HW, tutorial ke klu ade yg x siap.(klu ade mood la)

5. Tido.yeah. aktiviti yg paling bagos skali.aha

Friday, November 5, 2010

Genting Highland

I went to Genting Highland with bella,izzah and safuan during the study week, this is a last minute trip.hoho.style but a little bit messy. We got there without making any reservation for hotel, so we have difficulty in finding our place to sleep.ha. but thanx to 'ulat' or we can called him 'peniaga haram'. He sold us 2 rooms for RM150 each but the exact price is only RM120 each including breakfast, but this exclude the breakfast. DAMN. we have no other choices. Accept his offers and pretending that guy did not cheat on us.ha.ha.

























P/s: thanx to izzah & bella & safuan though we missed to visit the strawberry farm and ride the corkscrew coaster.hu

Thursday, November 4, 2010

Monday, October 25, 2010

Xde updates lg.

Been busy lately with final exams. so i will be updating my blog during the holidays okay!

Tuesday, September 21, 2010

Being used

oho, we can be either a good friend or the one that is like to use somebody else advantage, further details you can read this wonderful post.CLICK HERE.

According to that post, it is like a friend should always be there to help or accompany though in a difficult situation or not. Like today, i had experienced the awful truth of that post. im not being like 'berkira' or something like that but as a friend you should know/consider the hardship in getting a car, the difficulty saving money for petrol. You cannot just ask me to go anywhere as you like. Im not from a rich family and i dont like to lepak2 wasting time and my petrol. If you wish me to be like you. you're wrong utmost. i didnt forget where you took me for lepak2. it isn't me who ask you to lepak, it is you asking me to lepak or not. it's not my fault. i know my current situation right now since JPA haven't bank-in my allowance and since i need money to go to Tioman. My mom always tell me that money is hard to get but it is easy to spend. My parents work hard for that money. i just cannot simply spend it on something that is not necessary such as lepak2, but you, if a friend ask you to lepak. you always said yes though you are suffering from financial crisis. Im not like you. i cannot pretend that i have the money but the truth, i have the empty wallet.

p/s: haha, hal ini sebagai warning before it happens.
A piece of advice: Be honest to yourself and your friend and your parents.

Sunday, September 12, 2010

First day of Eid

It was the most wonderful day ever. I woke up in the morning, shivering. It was raining outside and i thougth it was 'Malam Lailatul Qadar' last night because somebody told me if you wake up in the morning when you are still in the fasting month though it is the last day of Ramadhan and all of a sudden you felt peace in some kind of way, maybe it is the special night that every Muslims chasing for.

The first day of raya, as usual. We(include my father) went to the mosque for 'takbir' and Aidilfitri prayer. There, i met my old friend. Kind of weird to have a little chit-chatting with him because im not the social-typed of guy.

There we go, after having my meal,as usual again im turning on my laptop and on9-ing-FB,blog,email,lordofultima and whatsoever. My mom cooked ayam that is spicy like last year . I really didn't know the exact name for that recipe.haha, but this year the ayam is a little bit less spicy but not good enough.oho.complaining...that's me..aha.

After the 'mintak maaf, salam-salaman' thing, i went into my room and sleep. Maybe im tired of helping my mom changing the bed sheets, not one but THREE.ahaha.
My mom is doing an open house for the first day of eid as we all not going back to our kampung.yeay!weird isnt it?you wanna know why?ask me at formspring.aha.

Ok cut it short. I got a lot of duit raya for the first day of raya.aha.it's the best thing that happen in my life.aha. i got RM330.huahua.i thought there wasn't anybody that will give me duit raya because i'm a big boy right now.turned out to be the opposite.ahah.lucky me.

I have a little interesting story here. I met my cute nephew, but im kinda not-seeing him almost a year. I usually got to see him once in a year or maybe twice. He's a busy little guy i guess.ahah. so when he came to my house like yesterday, he wears glasses.wahh im suprised and have mercy for him. At a young age, he had to suffer astigmatism.oho. but it made him more like an english kid.haha. as he speaks english fully with british accent.im not kidding you. it's real. When i talk to him in bahasa and he will just replied with english. damn. embarassment. a small kid can talk fluently with BRITISH ACCENT compared to you.siot.arrgghh..biar ah.but im proud of him and i think someday when he grows older, he'll become successful like his parents.
One lesson i got here, teach ur children english when he was young so when they grow older, english is at their finger tip.aha.yes im correct!

This is a pic of him but it's not the latest one.aha.i think it's the pic in 2007 or 08.cute isn't it?haha.u betcha.