New Layout New Hope

Sunday, September 5, 2010

Bazaar section 20

ok, lame aku x update.
jumaat lps aku balik dr muadzam membawa keretaku yg smart, berkonvoi bersama 2 rakan ku yg lain.amar n khai.

walaupon berkonvoi, namun mereka jauh meninggalkn ku kerana mungkin aku bawa terlalu cermat(slow). tetapi tidak mengapa, kerana aku berjaya meng-identify jln dgn bantuan amar (calling).

Setibanye aku di Shah Alam, aku sesat.ahaha.pelik tp benar. aku runsing dan tidak tahu di mana aku berada ketika itu. tetapi aku ttp memberanikan diriku utk try jln yg x pernah aku lalui(pernah kot). Seperti cousin ku berkata, "jalan shah alam ni mmg pening la". mmg pening pn kerana terdapat byk roundabout dan sume jln di shah alam ni agak confusing. walaupon aku tlh menetap selama 17 tahun, tp still aku tidak dpt master jln2 disitu.

Semalam aku pergi berbuka di Quality Hotel. Makanan mmg terbaik! ada kambing(my favourite), daging, daging, gulai kawah(daging) dan daging lg..ahahah.tu sume favourite aku.hoho. minuman x berapa best sbb x sejuk(haha). selain itu, ade bbq sotong n fillet. tu boleh thn la sedap nyer tp xde special sgt pon.

Hari ni pukul 5.oo ptg. aku pergi ziarah bazaar di section 20 berdekatan rumah aku. mule2 persaan aku mmg excited gile. ye la, igtkan bazaar kat bandar ni lg gempak dr bazaar kat kampung(muadzam). tp ternyata sangkaan aku btol2 slh. Bazaar kat section 20 tu mmg x gempak plus x variety.ish. bosan aku. asik2 murtabak.xde mende lain nk jual ke?aku kire2 dh ade 5 gerai jual murtabak kat situ.kemudian favourite ikan pari bakar aku xde dijual.mmg hampeh tol. mmg bazaar kat muadzam la di hatiku.ahaha

Kemudian aku pergi ke gerai kebab dan daging salai utk membeli sedikit barang mereka. Aku tlh memberikan wang besar kpd mak cik tersebut, ttp makcik itu mengeluh blk dan berkata, "ala, adik xde duit kecik ke?adik gi jalan la dlu, nnti byr". Aku menidakkan sambil menipu mengatakan lps ni aku nk balik.ahaha.tp itu tipu sunat kot.klu aku jahat. aku dh belah dh x byr langsung.

Mengikut conclusion aku, di bandar ramai org kaya, so mereka sering kali menggunakan duit besar(mne main duit kecik2 ni). Hal ini memberi mslh kepada peniaga2 bazaar utk memberi baki kpd pembeli. Bazaar di muadzam xde complain pn aku pkai duit besar.ahaha.leks jek.

p/s: walaupon blom raye lg, tp aku ingin mengucapkan juga kpd kalian sume.he.


2 comments:

  1. waah ko syg muadzam la ni ?? :P

    ReplyDelete
  2. aku mmg syg muadzam dr dulu pn korang je x..aha..tp bukan dr segi kemudahan(wyg, shopping mall) la..

    ReplyDelete

Terima kasih kerana meng-omen =)